Арт-проект "Золота фантазія на піску"

Арт-проект "Золота фантазія на піску"
Арт-проект "Золота фантазія на піску"
Малюнок піском як Арт-терапія.

Пісочна анімація - це мистецтво, яке, в буквальному сенсі, можна спробувати на дотик. Це не стандартний спосіб розвитку художньо-естетичного смаку, розвитку дрібної моторики рук, збагачення фантазії і поліпшення творчих навичок.
Втілити мрію оволодіння технікою малювання піском ви можете відвідавши майстер-клас пісочної анімації, який організовує «КЮЗ. Українські Самоцвіти»спільно з Музеєм сучасного мистецтва.


Перше заняття відбудеться 25 вересня і далі буде проходити по понеділках в жовтні (2, 9, 16, 23 та 30 жовтня). Початок о 18:30.
Чекаємо Вас в музеї сучасного мистецтва України за адресою:
м. Київ, вул. Кирилівська, 41 (ст.метро Тараса Шевченка)
Попередній запис за телефоном: (099) 139-34-55. Групи не більш як 5 чоловік.
 
Під час уроку ви навчитеся виражати свої почуття і думки за допомогою «живих» пісочних картинок і з їхньою ж допомогою позбавлятися від стресу. Пісочна анімація також може стати сильним поштовхом для розвитку прихованих 
талантів, як у дітей, так і дорослих.
Спробувати може кожен! Для цього не обов'язково володіти особливим художнім талантом або спеціальними навичками. Майстер познайомить з усіма тонкощами цього мистецтва, а також надасть все необхідне, включаючи стіл для малювання!


Це буде професійно, а значить, красиво!


Трохи історії:
Пісочна анімація виникла в Америці ще в 1960-х роках. Молода американська студентка Керолін Ліф спорудила скляний стіл з підсвічуванням, розмістила під ним камеру і почала малювати писком. Дівчина відразу зрозуміла,
що техніку можна використовувати для створення анімації.


У 1969 році на захист дипломного проекту Керолін показала свій перший пісочний мультфільм «Пісок, або Пітер і Вовк» (за мотивами знаменитої казки для дітей «Петя і Вовк» Сергія Прокоф'єва). Викладачі високо оцінили її роботу і талант, 
але далі ніж за стінами університету про її винахід ніхто не знав. Лише в 1974 році світ побачив її другий анімаційний фільм - «Сова, яка одружилася на качці». Цей проект зібрав багато призів на різних кінофестивалях і теплі відгуки критиків.
 
Завдяки своєму відкриттю сьогодні Керолін Ліф відома не тільки, як мама стрімко розвиваючого напряму прикладного мистецтва, а й як видатний канадсько-американський режисер і аніматор.
 

www.kuz.ua

www.bramagallery.kiev.ua

www.modern-museum.org.ua